Melkein kuiva vai takuukuiva?

Tilaa kuivaus

Luotettavaa kuivausta

Olemme vesivahinkojen kuivauksiin erikoistunut yritys. Henkilökuntamme on koulutettua ja sertifioitua. Toteutamme kuivauksia kartoituksen jälkeisenä toimenpiteenä tarpeen mukaan. Kuivauksen toteutamme tavoitteenamme takuulla kuivat rakenteet ja pinnat.

Tilakuivaus

ropellit

Tilakuivaus on yleensä vakavan vahingon, esim. kellariin joutuneen runsaan veden poistamisen jälkeen suoritettava toimenpide. Kuivaimet ja tuulettimet asennetaan tilaan välittömästi kun irtovesi on imuroitu pois, jolloin saadaan ylimääräinen kosteus poistettua hallitusti ja nopeasti. Toimenpiteellä ehkäistään rakenteiden ja irtaimiston turha kostuminen. Tilakuivausta pidetään normaalisti muutaman päivän ajan, jonka aikana selvitetään muiden toimenpiteiden tarve.

Pintakuivaus

pintsakuivaimet

Pintakuivausta käytetään yleisimmin märkätilojen suihkunurkissa, keittiössä allaskaapin alla sekä tiskikonevuotojen yhteydessä. Tällöin laite tai vesieriste on pettänyt ja kastellut rakennetta pinnoitteen alla. Pinnoite ja mahdolliset liimat sekä tasoitteet poistetaan, jonka jälkeen asennetaan usein koneellinen levykuivaus. Pintakuivaukset ovat pääosin lyhytaikaisia, 1 – 2 viikon kestoisia, jonka jälkeen urakoitsija voi korjata tilat.

 

Rakennekuivaus

kuivain_2

Rakennekuivaus imu- tai puhallusturbiineilla tulee kysymykseen useimmin lattiarakenteessa olleen pitkäaikaisen putkivuodon seurauksena. Tällöin betonilaatan läpi porataan 16 – 32 mm reikiä joiden kautta letkustoja apuna käyttäen kierrätetään kuivailmaa. Menetelmällä pystytään useimmissa tapauksissa kuivaamaan eristeet ja betonilaatta sille tasolle ettei purkutöitä laajemmin tarvita. Menetelmää voidaan käyttää myös puurakenteiden yhteydessä. Turbiinikuivaus vaatii normaalisti useamman viikon toiminta-ajan, jotta tulos on tyydyttävä. Mikäli rakenne on liian tiivis, eikä kuivailmaa saada siellä liikkumaan, joudutaan rakenne avaamaan.